Föreläsningar

Inspirationsföreläsning                                                                      Vad är egentligen näproducerat? Hur mycket kött klarar planeten? Vad är skillnaden mellan ekologiskt och konventionellt? Varför slänger vi så mycket mat?  Under föreläsningen presenteras sex utgångspunkter, sju årstider samt många konkreta matlagningstips. Jag visar att det är både inspirerande, gott och enkelt att skaffa sig matvanor som bidrar till en hållbar utveckling. Föreläsning ger många nya kunskaper och helst vill man direkt hem till köket och sätta igång.

Grönare kök                                                                                          Hur mycket protein behöver vi egentligen? Vad ska jag tänka på när jag lagar vegetariskt? Rätt kombinationer av vegetabilier får i dig allt protein och de näringsämnen du behöver, oavsett om du är vegetarian eller om du bara vill lära dig mer om
vegetarisk mat. Lär dig hur du skapar hållbara matvanor genom att minska andelen kött i din kost och skapar hållbara matvanor, -både för miljön och hälsan.

Klimatsmart skolmat                                                                               Hur får man skolbarn att äta vegetariskt? Hur kan vi arbeta med matsvinn och hur får vi en ökad dialog med pedagoger och matgäster? Föreläsningen utgår från sex utgångspunkter i klimatsmart mat, med fokus på offentliga kök. Jag bjuder på framgångsfaktorerna från mitt arbete med klimatsmart skolmat i Örebro kommun, och hur vi har ökat andelen ekologiskt, fått eleverna att äta mer vegetariskt samt minskat matsvinnet. Ni kommer att gå därifrån och många konkreta tips och råd hur ni kan driva vidare dessa frågor i er egen organisation.

Matsvinn                                                                                                     Idag slängs 30% av all mat som produceras. Matsvinnsfrågan berör oss alla, oavsett om du driver en restaurang, skolkök, livsmedelsbutik eller en helt vanlig ätande konsument. Föreläsningen ger en bred bild av matsvinnsproblematiken. Varför matsvinn uppkommer, skillnaden mellan matsvinn och matafvall, olika aktörers roll i frågan samt många konkreta tips på hur ni kan minska matsvinnet inom er organisation, eller hemma i köket.

(Föreläsningen kombineras med fördel med en workshop där deltagarna även får identifiera kritiska punkter i mathanteringen, samt göra en konkret handlingsplan för att minska matsvinnet.)
 
 
 
 

För info, bokning och kontakt:

info@elsashalsa.se
tfn. 0730-223909

Kommentarer inaktiverade.