Raw rabarersorbet med päron och ingefära

DSC_2119

Har du trädgårdslandet fullt av rabarber som du inte vet vad du ska göra av? Rabarberpaj i all ära, men själv är jag vän av efterrätter modellen nyttigare som en kan äta varje dag utan dåligt samvete.

Idag uppfann jag detta underverk – raw rabarbersorbet med päron och ingefära. Friskt och frächt en varm sommardag eller som lätt efterrätt efter en rejäl middag.

Ingredienser:

  • Ca 100 g rabarber, frysta och halvtinade i bitar.
  • 1 st moget päron.
  • Honung efter behag (förslagsvis ca 1 msk)
  • Färsk riven ingefära efter behag

Mixa alla ingredienser och servera omgående i höga glas.

 

 

 

Det här inlägget är publicerat i Tips och inspiration. Bokmärk permalänk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>