Hållbara måltider för sista gången?

HMÖ

I tisdags höll jag i sista dagen i mitt projekt ”Hållbara måltider i Örebro län”, där 49 kockar från 13 olika kök från 7 kommuner i Örebro län träffats under fem tillfällen och utvecklat gemensamma metoder för att jobba hållbarare. Vi har jobbat med klimatsmart menyplanering, åkt på studiebesök till de ekologiska grönsaksodlingarna på Källsprångs gård, gjort en kokbok av våra vinnande vegetariska recept och fördjupat oss i hållbart kött. Vi har kört blindtest på rotfrukter, ätit ogräspesto, praktiserat i varandras kök och vägt vårat matsvinn.

Det har varit ett jättekul år, och fantastiskt att få vara en del av den utveckling som flera av köken har genomgått. Nu börjar projektet emellertid gå mot sitt slut, endast spridningskonferensen kvar den 14/11. Precis som alla bra saker som tar slut så känns det lite sorgligt. Men förhoppningsvis har deltagarna fått verktygen för att jobba vidare med hållbara måltider på egen hand, och tillsammans har vi skapat en lite bättre värld.

 

En av många hållbara luncher under projektets gång. 

8010_10201655553850419_657304684_n

Hållbar idégenerering under en av många workshops. 

1901302_10201655553650414_1051731112_n

 

Det här inlägget är publicerat i Klimatsmart, Personligt. Bokmärk permalänk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>