Här skapas framtiden mattrender

Elsa

Igår var jag i radiohuset och pratade framtidens mattrender på temat ”färg och form”. Jag tycker alltid att det är lite intressant det här med trender - vad är hönan och vad är ägget? Är det befintliga trender som florerar runt i samhället, och som sedan plockas upp av media och trendanalytiker? Eller är det trendspanarna som startar trenden som sedan sprids och börjar florera i samhället?

Jag låter det vara osagt, men om man har chansen kan man iaf göra vad man kan för att ge bra trender (eller saker som borde bli en trend) en liten knuff i rätt riktning. Så jag passade på att, i sann klimatsmart anda, tala mig varm för rotfrukternas återkomst som hipstermarkör, samt dammade av surkålen som det nya svart.

Här kan ni lyssna på inslaget ( Ca 1 h + 30 min in i programmet.)

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/450619?programid=507

Det här inlägget är publicerat i Mat och klimat, Personligt. Bokmärk permalänk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>