Författararkiv: Elsa Fries

Honutcha i bitidningen

Denna månad kan vi läsa om Honutchan i det senaste numret av Bi-tidningen. Hela reportaget kan läsas här.

Publicerat i Kombucha | Lämna en kommentar

Kombucha på Ingeborgs

Nu finns både kombucha och Honutcha även att köpas på Ingeborgs i Örebro.

Publicerat i Kombucha | Lämna en kommentar

Honucha på 3:e plats i Matverk

Det blev så mycket som en 3:e plats på finalen i matverk. Det hade varit roligt att vinna, men med duktiga medtävlare är jag glad att det blev en plats på prispallen i alla fall. Att fått två nya intresserade … Läs mer

Publicerat i Kombucha, Personligt | Lämna en kommentar

Gästspel på Ingeborgs rawfoodafton

Ikväll gästspelar jag med kombuchaföreläsning och provsmakning på Ingeborgs rawfoodkväll. Vi ses där!    

Publicerat i Tips och inspiration | Lämna en kommentar

Honutcha i matverksfinal

Idag gick jurybedömningen i matverk av stapeln, där jag tävlar med mitt senaste tillskott i kombuchafamiljen – Honutcha. Och vad är Honutcha undrar ni då förstås. Honutcha är en variant på kombucha, fast bryggd med mindre socker och smaksatt med lokalproducerad ljunghonung från södra … Läs mer

Publicerat i Kombucha | Lämna en kommentar

Om arga köttbönder och vegodebatt

Idag var jag med i studion i Radio Örebro och trendspanade om vegodebatt och arga köttbönder som reaktion på att Örebro kommun serverar vegetariskt på personalfesten. Kan återhöras 1 h och 35 min i programmet. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=507&artikel=3777049

Publicerat i Kött, Livsmedelsdebatt, Mat och klimat | Lämna en kommentar

Intervju om vegetarisk mat

Igår besökte jag studion i p4 Örebro och intervjuades om kommunens nya klimatutmaning ”Gröna veckan” samt näringsaspekterna av vegetarisk mat. Kan åter höras här, 36.30 min in i programmet: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/610862?programid=509  

Publicerat i Klimatsmart, Mat och klimat | Lämna en kommentar

Kombucha på Kafé kulör

Nu kan min kombucha även köpas på Kafé kulör vid Järntorget i Örebro.

Publicerat i Kombucha | Lämna en kommentar

Kombucha – redo att ta världen med storm.

Nu är första satsen av Elsas Hälsas egen kombucha färdig i samtliga smaker – mynta, ingefära och naturell. Från och med på onsdag 2/9 kan de kan köpas på ekobutiken vid stadsträdgården i Örebro.

Publicerat i Kombucha | Lämna en kommentar

Första bryggningen färdig

Nu är den första kombuchabryggningen för distribution färdig. Denna sats blev en av mina favoriter – syrat ekologiskt svart te och ingefära, vilket smakar lite som en friskare och hälsosammare version av Ginger Ale. Fantastiskt gott! Nästa vecka börjar distribution, … Läs mer

Publicerat i Kombucha | Lämna en kommentar